Полша ще създаде сервизен център за ракетни установки HIMARS през настоящата

...
Полша ще създаде сервизен център за ракетни установки HIMARS през настоящата
Коментари Харесай

Полша отваря сервизен център за HIMARS

Полша ще създаде сервизен център за ракетни установки HIMARS през актуалната година. Това разгласи полският министър на защитата Мариуш Блашчак, представен от " Ройтерс ".

Той добави и че страната му договаря детайлностите за поръчка на още 500 такива пускови установки.

Министърът съобщи след диалози с управлението на " Локхийд Мартин ", че производителят на HIMARS е подготвен да си сътрудничи с отбранителната промишленост на Полша за увеличение на производството на ракетните системи.

" По-късно тази година ще създадем център за HIMARS, сходен на този за танкове " Ейбрамс ", който към този момент работи в Полша ", разясни Блашчак.

По негови думи центърът за HIMARS ще обслужва производството на ракетните системи освен за потребностите на Полша, само че и на други европейски страни.

Блашчак съобщи, че първите американски ракетни установки HIMARS, поръчани през 2019 година, ще дойдат в Полша в средата на май.

През февруари Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на ракети с огромен обхват, ракети и пускови установки на Полша, включително 18 HIMARS.

Блашчак съобщи, че Конгресът на Съединени американски щати е одобрил продажбата на спомагателни 500 пускови установки, които да бъдат инсталирани на полски камиони Jelcz.

През май предходната година Полша изиска спомагателни 500 пускови установки HIMARS от Съединените щати, само че по данни на полските медии от " Локхийд Мартин " са показали, че е възможно да предложат единствено към 200.

Блашчак означи, че ще се срещне с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин през днешния ден, с цел да подпише съглашение за съдействие във връзка с поръчките за оръжия.

" Това съглашение ще сътвори основа за полската отбранителна промишленост да се ангажира по-ефективно в съдействие с отбранителната промишленост на Съединени американски щати ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР